Llicència de Creative Commons
Meditacions a la muntanya de rauletunic@gmail.com està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a http://meditacionsalamuntanya.blogspot.com.es/
Els permisos addicionals als d'aquesta llicència es poden trobar a http://meditacionsalamuntanya.blogspot.com.es/.

dijous, 16 d’abril del 2020

Dissertacions a les hores tancades XIX


Dissertacions a les hores tancades XIX 

16/04/20

Dèneu!! Què ens ve a la memòria quan escoltem açò? Obscuritat, pessimisme i grans personalitats que han marcat el nostre esdevenir.

Schopenhauer, Nietzsche i tot el romanticisme on la categoria de sublim, encisa la totalitat de les coses. Quedar-nos encisats mirant un paisatge bucòlic, sentir l'enyorança d'un temps passat mentre mirem la mar, els plors a la vora d'un cementeri.

Ombres i llums del dèneu. I recordant aquest segle, em venen a la ment, què pensarien els escriptors i pensadors d'aquesta època de la situació que estem vivint: Mary Shelley, Friedrich Nietzsche, Arthur Schopenhauer, Oscar Wilde i tants i tantes altres que van configurar aquest segle adormit i inspirador d'idees revolucionàries.

Ara em pregunte: ens sorgeixen hui en dia les mateixes preguntes que al segle XIX? Encara ens considerem hereus d'aquesta malenconia salvatge i tanmateix efímera?



                 Atentament, Della Fontaine.